Sotkamon Vuokatille huippusijoitus Suomen matkailualueiden vertailussa

 Sotkamon Vuokatti sijoittui kolmanneksi ja Kajaanin seutukunta toiseksi Vuoden matkailualue 2020 -vertailussa. Ykkössija meni Itä-Lapille.


 

Suomen matkailualan liitto SMAL, Visit Finland sekä TAK Research vertailivat jo kolmatta kertaa eri kuntia, seutukuntia sekä maakuntia keskenään. Matkailualueiden vertailu pohjautui neljään kriteeriin:

  • Rekisteröityihin majoitusliikkeisiin saapuneiden vieraiden määrän kehitys
  • Matkailijoiden viipymän kehitys
  • Lomamatkailijoiden yöpymisten määrän tasainen jakautuminen vuoden ajalle (sesonkivaihteluiden vähäisyys)
  • Majoitusmyynti asukasta kohden.

Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen haluaa kiittää kaikkia Sotkamon ja Vuokatin sekä Kajaanin seutukunnan matkailutoimijoita.
– Nämä valinnat ovat hieno osoitus alueella tehdystä matkailutyöstä. Tämä osoittaa myös alueen sopeutumis- ja innovointikykyä vaikeana koronavuonna.

– Sotkamon Vuokatti on aidosti ympärivuotinen kohde, jossa matkailijavirrat rytmittyvät tasaisesti eri sesonkeihin. Palvelut toimivat ja ovat tarjolla vuoden jokaisena kuukautena. Vuokatti Areena uusimpana kohteena täydentää hyvin ympärivuotista tarjontaa, sanoo Aija Laukkanen Sotkamon kunnan matkailuasiantuntija.
– Pronssisija viime vuoden voiton jälkeen on hyvä osoitus siitä, että Vuokatin matkailuyritykset tekevät pitkäjänteisesti ja korona-aikanakin määrätietoisesti työtä matkailijoiden viihtyisyyden ja turvallisen matkailun eteen. Sen ovat asiakkaat todentaneet  jatkamalla lomailua alueella. 

Sotkamo osana myös Kajaanin seutukunnan palkintoa

Sen lisäksi, että Sotkamon Vuokatti sijoittui kolmanneksi Vuoden matkailualueena, on se samalla osa Kajaanin seutukuntaa, joka sijoittui vertailussa toiselle sijalle.