Tule lumen luo – Talvilomalla Vuokatissa riittää puuhaa!

Hiihtolomalla on haastava hiihtää, jos nietoksia ei näy. Onneksi Vuokatissa riittää lunta etelänkin tarpeisiin. Talvilomaviikoilla 8–10 riittää hauskuutta koko perheelle – niin hangilla kuin sisällä.


 

Lunta ja leikkiä koko perheelle

Varmalumisessa Vuokatissa piisaa aktiviteetteja nietosten ystäville. Hyvin hoidettuja hiihtolatuja riittää erilaisissa vaaramaisemissa 150 kilometriä. Vuokatinrinteillä taas laskemisen riemusta nauttii koko perhe 13 rinteessä sekä uudistetussa Snowparkissa temppuilen. Katso Vuokatinrinteiden koko hiihtolomaohjelma täältä.

Viikolla 8 leikkimielisestä kisailusta kiinnostuneiden kannattaa napata sukset tai lauta mukaan ja lähetä kaikille laskemisen ystäville avoimeen Suomi Slalom -laskettelukilpailuun. Kilpailukiertue pysähtyy sopivasti lauantaina 22.2. Vuokatinrinteillä. Kisaamaan pääsee pujottelussa, lumilautailussa ja telemarkissa. Luvassa reipasta yhdessäoloa!

Viikolla 9 Suomen suurin, iloa ja hauskuutta liikunnan parissa tarjoava, maksuton Ice Skating tour -kiertue, pysähtyy Sotkamossa 27.2. Ohjelmassa on musiikkia, kisailuja, kuntoluistelua, limboa, pujottelua ja jäädisco. Luistimet jalkaan ja liukumaan!

Viikoilla 8, 9 ja 10 laskettelulomalla voi heittäytyä mukaan hauskoihin Slopestylen MiniSessareihin tai riemukkaaseen ja riehakkaaseen Audi Rinneriehaan 27.2. ja 5.3. Rento tunnelma ja rinnekansalle mieluisat palkinnot ovat tehneet Audi Rinneriehasta yhden suosituimmista hiihtokeskustapahtumista.

Loman aikana perheen pienimpien kanssa kannattaa ottaa suunnaksi ratkiriemukas MAX Snow World, jossa etsitään muun muassa MAX-kissan aarteita sekä lumoudutaan Peetu-pellen taikatempuista laskettelun lomassa. Eikä pulkkasessareita sovi tietenkään myöskään unohtaa!

Pura energiaa sisällä

Puuhaa ja ilakointia löytyy hankien lisäksi myös sisätiloista. Suunnaksi kannattaa ottaa Vuokattihalli 17.2., 24.2. ja 4.3., jossa Vuokatti Action järjestää talviloman kunniaksi kivaa sisätekemistä. Energiaa voi purkaa seinäkiipeilemällä, jousiammunnassa, bungee-trampoliinilla tai potkupallodartsia pelaten.

Sotkamon elokuvateatteri, Kino Visio, palvelee kulttuurinnälkäisiä katsojia koko lomakauden ajan. Kymmenen minuutin ajomatkan päässä Vuokatista oleva Kino Visio tarjoilee kotimaisten ja ulkomaisten hittielokuvien lisäksi tärppeinä art house-elokuvia sekä dokumentteja. Myös uusimmat lastenelokuvat tulevat esityksiin suomeksi puhuttuina. Lomalla on hyvää aikaa käydä katsomassa vaikka huippusuosittu sydämiä sulattava Frozen 2 tai naurun takaava Vakoojat Valepuvuissa. Katso näytökset täältä.

SuperPark ja Megazone viihdyttää taatusti kaikenikäisiä koko hiihtolomasesongin. Sisäaktiviteettipuisto SuperPark tarjoaa pelejä, leikkejä ja seikkailuja eri teema-alueilla. Kiipeilykaupungeissa konttaa tunnelista toiseen, kipuaa kiipeilyreittejä ylös ja sujahtaa liukumäkeä pitkin alas. Megazonen superjännittävässä ja liikunnallisessa laserseikkailupelissä voi ottaa mittaa kavereista, VR-Roomissa pelaaja astuu täysin ennenkokemattomiin maailmoihin ja Escape Roomista pakenee vain nokkelin.

Olisiko loma edes lomaa ilman pientä keilailukisaa perheen kesken? Vuokatti Bowlingn tarjoaa vauhdikasta hohtokeilausta jännittävissä puitteissa. Jokaiselle radalle nousevat ränniesteen takaavat onnistumisen ilon myös perheen pienimmille. Biljardin ystävät pääsevät Bowlingissa testaamaan taitojaan kolmen kivipöydän biljardisalissa. Ammuntasimulaattorissa voi taas haastaa kaverin vauhdikkaaseen villisianmetsästykseen tai testata reaktionopeutta Wild Westissä.

Lisää tapahtumista ja paljon muuta ohjelmaa talvilomalle löydät Vuokatin tapahtumakalenterista.