Juha Kuosa: ”Vuokatti on unelmakohde kuntoilusta, luonnosta ja rauhallisesta elämänmenosta nauttiville.”

 

Puhdas luonto, neljä vuodenaikaa, ympärivuotiset aktiviteetit ja monipuolinen tapahtumatarjonta ovat kaikki Vuokatin vetovoimatekijöitä. Matkailukeskuksen uusi toimitusjohtaja Juha Kuosa lisää listaan vielä erityisen rauhan, joka Vuokatissa vallitsee.

Juha Kuosa aloitti Vuokatin Matkailukeskuksen toimitusjohtajana vuoden alussa ja on silmin nähden innostunut uudesta tehtävästään ja koko Kainuun alueesta. Kehuja saavat myös seudun yrittäjät ja Sotkamon kunta.

– Vuokatti on todellinen unelmakohde kuntoilusta, luonnosta ja rauhallisesta elämänmenosta nauttiville. Meillä on täällä lumivarmuus ja samanlaiset mahdollisuudet kuin muissa Lapin matkailukohteissa, mutta Vuokatin valtteja ovat ympärivuotisuus ja rauha. Tänne voi paeta bilemestoja ja tico tico -meininkiä kaikkina vuodenaikana, Kuosa painottaa.

Ajellessaan viime aikoina Etelä-Suomesta Vuokattiin Kuosa on kiinnittänyt eri tavalla huomita ympäristöön, Kainuun lukuisiin pikkujärviin, kansallispuistoihin, upeaan luontoon ja eri ikäisille soveltuviin retkikohteisiin.

–  Vuokatin alue on kyllä poikkeuksellisen upea. Kehitystä on tapahtunut paljon viime vuosien aikana, ja lisää isoja investointeja alueelle on tiedossa lähivuosina. Kiitos kuuluu Sotkamon kunnalle ja alueen paikallisille yrittäjille, jotka ovat lähteneet rohkeasti kehittämään Vuokattia ja tehneet erinomaista työtä, ei vain matkailijoiden vaan kaikkien kuntalaisten eteen.

– Tätä hyvää tekemistä ja yhteistyötä lähdemme nyt vahvistamaan Vuokatin alueen matkailutoimijoiden kanssa. Koen vahvasti, että minulla on tähän tehtävään paljon annettavaa ja haluan tuoda kokonaisuuteen oman osaamiseni ja innostukseni, Kuosa painottaa.


Vuokatin Matkailukeskuksen uusi toimitusjohtaja Juha Kuosa kertoo olevansa täysillä sitoutunut merkittävään haasteeseen nostaa Vuokatti selkeäksi ykkösmatkakohteeksi Suomessa. – Jatkamme Vuokatin hienoa kehitystyötä tiiviissä yhteistyössä alueen matkailutoimijoiden kanssa. Kuva: Pekka Lassila

 

Tavoitteena miljoona yöpyjää vuodessa

 

Kousalla on pitkä kokemus urheilumaailmasta, jossa hän on toiminut myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä Suomen Urheiluliitossa, Suomen Palloliitossa, Suomen Jääkiekkoliitossa ja viimeksi Jääkiekon SM -liigassa. Kokemusta on kertynyt myös matkanjohtamisesta ja tapahtuma-alalta isojen urheilutapahtumien, kuten yleisurheilun EM-kotikisojen, lasten olympialaisten ja Leijonien MM-kisamatkojen taustajoukoista.

– Korona-aika sai ajattelemaan, että voisi olla aika kokeilla jotain uutta, hypätä pois oravanpyörästä ja löytää uusi aluevaltaus. Törmäsin tähän avoinna olevaan tehtävään, hain ja tässä sitä ollaan.

– Olen aina arvostanut suuresti kotimaan matkailua ja matkailuyrittäjien hienoa työtä lomailijoiden viihtyvyyden eteen. Vuokatissa minua vetää puoleensa alueen erityisyys, upea luonto sekä lukuisat urheilu- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet.Uudessa tehtävässään Kousa vastaa markkinoinnin ohella yrittäjien yhteistyöstä, koordinoi alueen matkailuhankkeita ja tapahtumia. Tärkeä tehtävä on Vuokatin tunnettavuuden lisääminen.

– Vuokatti oli viime vuoden matkailutilastojen mukaan Suomen kolmanneksi suosituin matkailukohde heti Helsingin ja Tampereen jälkeen. Sotkamossa kirjattiin yhteensä 757 000 rekisteröityä yöpymistä. Tavoitteenamme on nostaa rekisteröidyt yöpymiset miljoonaan vuodessa, Kousa kertoo.

Vuokatti on jo nyt Suomen vilkkain, monipuolisin ja aktiivisin ympärivuotinen matkailukeskus. Täällä on urheiluopisto, jäähalli, Vuokatti Areena ja goflkenttä, palkitut rinteet ja mahtavasti hoidettu latuverkosto unohtamata lukuisia eri vuodenajan aktiviteetteja. Juuri tätä monipuolisuutta, koko perheen lomakohdetta, pitää tuoda enemmän esille etenkin Ruuhka-Suomen alueella, Kousa painottaa.

 

Vuokatti ykköseksi Suomen matkailukohteena

 

Kuosa tietää, että asetettuihin tavoitteisiin pääsy edellyttää vahvasti sitä, että yhä useampi ihminen saadaan pysähtymään Vuokattiin eikä ajamaan Sotkamosta ohi kohti pohjoisempia lomakohteita.

Tähän liittyen Kuosalla on jo yksi hyvin konkreettinen kehitysehdotus. Vitostien varrelle on saatavat kyltti, joka opastaa kääntymään Vuokattiin.

– Toki tänne tulija tietää, mistä kääntyä, mutta kyltti on myös symbolinen. Ja tulijan saapuessa matkakohteeseen tarvitaan selkeä maamerkki, jonkinlainen portti, joka toivottaa tervetulleeksi ja osoittaa, että nyt on saavuttu Vuokattiin, Kuosa visioi.

– Haluamme nostaa Vuokatin selkeästi Suomen ykkösmatkailukohteeksi ja tätä työtä lähdemme nyt viemään eteenpäin. Olen täysin sitoutunut tähän merkittävään haasteeseen, jossa onnistumme, kun teemme vahvaa ja rakentavaa yhteistyötä alueen yrittäjien, vuokattilaisten ja muiden toimijoiden kanssa, Kuosa painottaa.